Intuitive Trails gaat ook over ontmoeten. Bijvoorbeeld deze prachtige en sterke beuk. Boswachterij Schoonloo in Drenthe
0 comments

De eik in de middenberm van de A58 houdt heel wat gemoederen bezig. Op de website van Cultureel Brabant lees ik dat deze eik de oprijlaan van het landgoed Anneville flankeerde. En dat achtereenvolgens prins Bernhard en koningin Wilhelmina daar na de bevrijding van Zuid-Nederland korte tijd verbleven.

Rondom de eik ging alles plat, toen de A58 werd aangelegd. Daar hielp geen protest tegen. De projectleiders van toen zouden nu denken: hadden we die eik maar direct meegenomen. Dat is niet gebeurd. Het gaf de eik de gelegenheid om door te groeien. Om uit te groeien tot Troeteleik, tot Boom van het jaar 2018 en om deel te nemen aan de Europese competitie Tree of the Year.

Vanuit de auto heb ik deze eik gezien. Hij staat daar trots te wezen. Volgens Cultureel Brabant is hij groter dan zijn oprijlaan-collega’s die uit het zicht van de snelweg staan. Hij is de enige van dit team die in tijden van droogte water geleverd krijgt. Dan denk ik: doping. Maar wat is de rol van aandacht? Het lijkt me geen pretje om iedere dag de ochtend- en avondspits om je heen te hebben. Maar misschien went dat? Misschien krijg je oog voor elkaar: eik en automobilist. Kijk je naar elkaar uit en wens je elkaar een mooie dag en succes. Op je werk. In je titelstrijd. 

In deze tijd van storytelling kan alle commotie wel eens positief meewerken in die titelstrijd. Ik denk: goede timing. Zo kunnen de kap-plannen van Rijkswaterstaat wel eens heel goed uitpakken. En resoluut de la in.

Wie is jouw troetelboom?


Foto: deze prachtige en sterke beuk ontmoet je in Boswachterij Schoonloo. 

Bronnen:
Cultureel Brabant

Artikel van Jamaica Vink in de Volkskrant

Tags