De maan gaat onder, de zon komt op.

Bij volle maan zijn het bos en de hei extra bijzonder. Dat geldt voor de avonden en de nachten, maar ook voor de ochtenden! Daarom gaan we op stap rond de tijd dat de maan onder gaat en de zon op komt. We nemen afscheid van de nacht en heten de dag welkom. Het is een mooi moment om je een te voelen met de natuur.

Tijdens deze In verbinding met je natuur-wandeling starten we met onze voeten op de bosgrond, waarna we het Boomkroonpad opgaan om de volle maansondergang en de zonsopkomst mee te maken. We nemen de tijd om te voelen hoe dit is: de verandering in kleur en sfeer, afscheid nemen van de nacht en de nieuwe dag verwelkomen. 

Daarna lopen we de nieuwe dag in, door het bos en over de hei. Zo vroeg, zo stil … onze zintuigen staan aan. Dat is natuurlijk normaal, want de natuur en wij zijn één! We lopen in een rustig tempo, meestal in stilte. Onderweg staan we stil bij waar we zijn en wat we ervaren. Er is ruimte voor meditatie of een mijmering. Zo leren we de natuur en dus onszelf een beetje beter kennen.

 

In verbinding met je natuur
Ervaar je verbinding met de natuur, met je natuur, tijdens deze intuïtieve wandelingen over de Hondsrug. Ieder natuurgebied heeft een eigen sfeer, een eigen energie en het is verrijkend om je hierop af te stemmen en je ermee te verbinden. Omdat we onderdeel zijn van de natuur, maakt buiten zijn je meer bewust van je intuïtie; je leert je innerlijke kompas kennen en herkennen, en je ervaart dat je op dat innerlijke kompas kunt vertrouwen. 

Bij iedere wandeling lopen we in een rustig tempo en deels in stilte. Het is een uitnodiging om te verstillen en te genieten, je ontdekt hoe je je zintuigen opent en wat de natuur je te vertellen heeft. Onderweg nemen we de tijd voor een meditatie of een mijmering en we doen oefeningen waarmee je contact maakt met de natuur – en de natuur met jou. Vanuit de rust, de balans en het onvoorwaardelijk oké zijn merk je dat in verbinding zijn met je natuur bijdraagt aan (zelf)inzicht, (zelf)vertrouwen en innerlijke kalmte, en je voelt je steeds meer thuis in de natuur. 
Het is geen therapie. Het is wel ontspannen bewegen, luisteren, openen, laten gaan. Respect, liefde en dankbaarheid voelen voor jezelf en voor de natuur waar je deel van bent. Bij alle wandelingen ben je op pad met gelijkgestemden en er is volop ruimte voor je eigen proces. Je mag je ervaringen delen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Intuitive Trails organiseert de In verbinding met je natuur-trails samen met Staatsbosbeheer Buitencentrum Boomkroonpad.

Maximaal aantal deelnemers: 15.

Leeftijd: 16 jaar en ouder.

Kleding: kies voor comfortabele kleding, passend bij het weer.
Voorjaar, zomer en herfst: hou rekening met muggen en controleer achteraf op teken.

* 25% van de opbrengst is voor Staatsbosbeheer, boswachterij Gieten-Borger.