De koru - Maori symbool voor New beginnings, Growth & Harmony
0 comments

Dat het lente is zie, hoor en ruik je. Bovendien voel je het in je hele lijf; je zit vol positieve energie! Bij de Zin in lente! trail geven we die energie de ruimte. Hoe uit het zich bij jou en wat wil je ermee doen? Hoe gebruiken bomen en dieren die energie en wat kun je daarvan leren? 

Kijk, de beuk spreidt zijn takken en bladeren zo breed mogelijk uit. Iedere zonnestraal is waardevol. Kijk je naar een tak, dan zie je hoeveel hij elk jaar groeit. Aan de zonkant groeit een tak sneller dan in de schaduw. Ook wij hebben (zon)licht nodig: voor de warmte, om ons goed te voelen, om te zien en omdat we graag gezíen worden. Kijk je nog eens naar die beuk, dan weet je dat hij ook zijn wortels gebruikt. Voor stevigheid en om zich te voeden met al het goeds uit de Aarde. Die standvastigheid en voeding gebruiken wij ook. Zonder stevige Aarde komen we niet vooruit. En de Aarde voedt onze voeding.

Tijdens deze wandeling staan we bewust stil bij dit soort zaken: wat is de oer-betekenis van de lente en hoe verhouden de natuur en wij ons tot elkaar? Dat nieuwe begin, die groei en harmonie die je elke lente in de natuur ziet, ervaar je die zelf ook? Hoe prettig is het om te voelen dat je deel uitmaakt van de natuur en dat de natuur je kan spiegelen bij je eigen ontwikkeling?

We starten deze wandeling als het nog licht is. We lopen in een rustig tempo en deels in stilte. Onderweg staan we stil bij waar we zijn en wat we ervaren. Het gaat schemeren, de zon gaat onder en we maken ons eigen licht en warmte met een kampvuur. We nemen de tijd voor een meditatie of een mijmering en laten ons inspireren door het vuur. Zo leren we de natuur en dus onszelf een beetje beter kennen. Dat draagt bij aan ons (zelf)inzicht, (zelf)vertrouwen en innerlijke kalmte.


 

Tags