Het bos is geen twee dagen gelijk - dat geldt ook voor ons!

Samen met Staatsbosbeheer Buitencentrum Boomkroonpad organiseren we een reeks In verbinding met je natuur-wandelingen.

Tijdens deze intuïtieve wandelingen over de Hondsrug ervaar je verbinding met de natuur, met je natuur. Ieder natuurgebied heeft een eigen sfeer, een eigen energie en het is verrijkend om je hierop af te stemmen en je ermee te verbinden. Omdat we onderdeel zijn van de natuur, maakt buiten zijn je meer bewust van je intuïtie; je leert je innerlijke kompas kennen en herkennen, en je ervaart dat je op dat innerlijke kompas kunt vertrouwen.

Bij iedere wandeling lopen we in een rustig tempo en deels in stilte. Het is een uitnodiging om te verstillen en te genieten, je ontdekt hoe je je zintuigen opent en wat de natuur je te vertellen heeft. Onderweg nemen we de tijd voor een meditatie of een mijmering en we doen oefeningen waarmee je contact maakt met de natuur – en de natuur met jou. Vanuit de rust, de balans en het onvoorwaardelijk oké zijn merk je dat in verbinding zijn met je natuur bijdraagt aan (zelf)inzicht, (zelf)vertrouwen en innerlijke kalmte, en je voelt je steeds meer thuis in de natuur. 

Het is geen therapie. Het is wel ontspannen bewegen, luisteren, openen, laten gaan. Respect, liefde en dankbaarheid voelen voor jezelf en voor de natuur waar je deel van bent. Bij alle wandelingen ben je op pad met gelijkgestemden en er is volop ruimte voor je eigen proces. Je mag je ervaringen delen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

De In verbinding met je natuur-wandelingen tot eind 2022 zijn:

  • Volle maan in de ochtend
  • Voel je verbonden met het voorjaar, de zomer, de herfst en de winter
  • Dauwtrappen
  • Stiltewandeling ... maar hoe stil is het eigenlijk?
  • In verbinding met je natuur - met bivak onder de sterren